Casale Corcella Scopello geboekt
We zijn goed bezig, ik heb de reis al ver klaar, de vluchten zijn geboekt, de meeste overnachtingen ook, ik moet er nog 5 plannen.
De eerste 4 nachten zijn we in Siracusa, daarna 2 nachten in Agrigento, dan 3 nachten in Scopello (de daarop volgende 5 nachten moet ik nog plannen) en de laatste 7 nachten zijn we in Taormina.
Tururi (een reisorganisatie) had een leuke B & B in hun programma staan, ik ben eens gaan googlen en vond leuke informatie hierover in een reisverslag. Ik heb daarom 3 nachten in B & B Casale Corcella geboekt. Deze ligt bij Scopello, aan de westkust van Sicilië, een leuke plaats om van hieruit de west kust te ontdekken: het middeleeuwse stadje Erice, Segesta met zijn Griekse tempel en theater, Trapani en Marsala met zijn saline (zeezout industrie), Selinunte en de onaangetaste eilanden Egadi.
Casale Corcella:
Uitzicht van de B & B
Casale Corcella is prachtig opgebouwd uit lokale stenen en ligt vlakbij de twee kleine en gezellige vissersdorpjes Scopello en Castellammare del Golfo. Het ligt boven op een berg van waar je in alle rust kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over zee. Vanaf hier is het natuurreservaat Lo Zingaro eventueel te voet te bereiken en de geweldige natuur met zijn verschillende strandjes te bewonderen.
Natuurreservaat Lo Zingaro, op steenworp afstand van de B & B
De B & B wordt gerund door familie van de eigenaar, af en toe houden zij een gezellige avond bij de typische houtoven om hun gasten te verrassen met heerlijke eigengemaakte pizza's. Dat lijkt me zo gezellig, in de middle of nowhere, het echte Siciliaanse platteland en dan echte pizza eten...
In the middle of nowhere klopt..... de B & B is te bereiken door een ongeasfalteerde weg die door bepaalde weersomstandigheden heel slecht kan zijn. Er wordt geadviseerd om langzaam en voorzichtig te rijden. De idyllische plek die daar boven wacht is schijnbaar zeker de moeite waard!